28 augusti 2016
15:30

BK Sport P 05 Svart

Referat: IFK Mariefred P05 Vit - BK Sport P 05 Svart

Dags för ny match och denna gång mot Mariefred som var en ny bekantskap för många av oss. Vi hade stött på dem en gång tidigare i våras på Ekängen och nu var det vår tur att komma till Mariefred för match. Väl framme möts vi av en jättefin anläggning kanske något för Ekängen att ta efter vad gäller omklädningsrum. Vi samlas i ett av dessa och går igenom viktiga saker att tänka på under matchen. Vi går sedan upp till planen som är en 7-mannaplan med konstgräs. Känns som om den är lika lång som den är bred och rejält mycket mindre än vi är vana vid. Underlaget är dessutom blixtsnabbt och bollen rusar iväg vid passningar i djupled.

Första halvlek börjar ganska jämnt och matchen är lite trevande från båda lagen. Mariefred trampar därefter på lite extra och tar över matchen. Vi får jaga mycket boll och de gör både 1 och 2-0 i första halvlek vilket är välförtjänt. Vi skapar en del chanser men har svårt att få in bollen i mål. Mariefred går till halvtidvila med 2-0 vilket är rättvist.

I halvtid pratar vi om att vi måste komma lite snabbare till avslut och variera oss lite i anfallspelet då de läste av oss bra i första och vi oftast kom långt ut på kanterna.

Andra halvlek kommer igång och matchen är jämnare än i första efter ca. 10 minuter får de en straff som de sätter kliniskt utan chans för Vincent. Kändes lite tungt och lite ridå ner…men vi fortsätter att kämpa och kort därefter får vi in vårt första mål och tar över matchen lite. Rätt som det är sitter även 2:an efter fint passningsspel där vi kommer igenom Mariefreds försvar och sätter bollen i mål. Killarna känner att de är med i matchen igen och vi får in ytterligare en boll i mål efter en fin genomlöpning på kanten och ett bra avslut. Vi i byter därefter chanser och matchen ser ut att sluta oavgjort 3-3 men i matchens sista självande sekund får vi in ytterligare en boll. Mariefred har därefter avspark varpå domaren blåser av matchen. Sett till matchen så hade vi en halvlek var och oavgjort hade varit det mest rättvisa resultatet.

En stor eloge till alla killar som går ut och ger järnet hela matchen trots att det var lite uppförsbacke. Starkt att vända 0-3 underläge med 20 minuter kvar det tyder på moral. Tack också till Mariefred som spelar fin fotboll och är det klart bästa laget som vi har mött i denna serie. Tack också till domarna som gör det bra. Tack till publiken för att ni följer med och stöttar oss i vått och torrt. Nu tar vi nya tag och tränar i veckan och därefter vänder serien med nya matcher mot IFK Mariefred och Torshälla till helgen.